Ontmoetingscentrum De Stut wenst u een voorspoedig en gezond 2024!
Ook in het nieuwe jaar hebben we weer een aantal nieuwe cursussen, zoals bijvoorbeeld:

NAAILES (voor beginners en gevorderden)
Heeft u altijd al uw eigen kleding willen maken? Bent u benieuwd wat u met stof kunt doen en hoe patroon tekenen in zijn werk gaat? Dan is deze nieuwe cursus echt iets voor u. Onder begeleiding van een ervaren docent leert u alle fijne kneepjes. Er is een beperkt aantal naaimachines beschikbaar en als u zelf een machine heeft kunt u deze uiteraard meenemen naar de les. Deze wekelijkse cursus is op vrijdag van 11:00 uur tot 13:00 uur en start op vrijdag 12 januari. De laatste les is op 31 mei en de kosten zijn € 100 excl. materialen en benodigdheden.
Klik hier voor meer info.

BRIDGE voor beginners
De beginnerscursus wordt gegeven door een ervaren docent die met succes al veel enthousiaste cursisten onder zijn hoede heeft gehad. De cursus start op 9 januari 2024 en is op iedere dinsdag van 14:00-16:00 uur. De laatste cursusmiddag is op 28 mei 2024. De kosten zijn € 85,-.
Klik hier voor meer info.

Opfriscursus BRIDGE
Deze cursus is voor degenen die weten wat harten 4 inhoudt, maar toch weer even de puntjes op de i willen zetten. Het is een verkorte cursus. De cursus start op 11 januari 2024 en is op iedere donderdag van 09.30-11.30 uur. De laatste cursusdag is op 4 april. De kosten zijn € 45,-.
Klik hier voor meer info.

Project: ‘Thuis in de IJmond’
Op 22 januari start voor het 3e opvolgende jaar een bijzonder foto- en ontmoetingsproject. Samen met een aantal Nederlandse deelnemers gebruikt een aantal deelnemers met een migratie achtergrond (statushouders en ‘nieuwe Nederlanders’) de mobiele telefoon om elkaar met behulp van foto’s over hun leven in de IJmond te vertellen.

Het resultaat van dit bijzondere project is een serie mooie gesprekken tussen mensen uit verschillende culturen, afgerond met een foto-expositie in de Stut en later in het Stadhuis van Beverwijk die als sponsor optreedt. De deelnemers komen op 6 opeenvolgende maandagen bij elkaar in de Stut (van 09:30 tot 11:30 uur) en gestart wordt op maandag 22 januari 2024. De kosten zijn € 12,50. Heeft u interesse om mee te doen, dat kan. Er zijn nog een aantal plaatsen beschikbaar.

Inschrijven voor een cursus:
U kunt zich via onze website inschrijven (www.destut.nl) of bij de receptie van ons Ontmoetingscentrum
(Maasstraat 3 in Heemskerk). Telefonisch kan ook: 0251-248648.

Wordt u onze nieuwe vrijwillig(st)er?
Ontmoetingscentrum de Stut is altijd op zoek naar nieuwe enthousiaste vrijwilligers. Is het iets voor u? We hebben verschillende aandachtsgebieden waar u zich voor kunt inzetten. Wilt u misschien meedenken op bestuurlijk niveau of bent u meer geïnteresseerd in een administratieve taak? Misschien ligt uw belangstelling op secretarieel niveau of vindt u het leuk om mee te denken over ons cursusaanbod, onze workshops of andere activiteiten? Als vrijwilliger in ons Ontmoetingscentrum maakt u deel uit van een gezellig team. Bel ons voor meer informatie (0251-248648) en vraag naar Paula Walstra. Zij kan u er alles over vertellen. Mailen kan natuurlijk ook: contact@destut.nl t.a.v. Paula.