Diverse activiteiten

De link naar de informatiemiddag op 8 februari : Domotica  

Online winkelen 

Ontmoetingscentrum De Stut aan de Maasstraat 3 Heemskerk organiseert i.s.m. Seniorweb een informatiebijeenkomst over online winkelen.

Een gastspreker van Seniorweb komt op 11 januari tussen 14.00 en 16.00 uur vertellen over boodschappen doen via de computer. Welke verleidingen komt u tegen, het gemak en de mogelijke gevaren. Deelname bedraagt €3,00 incl. een kopje koffie. Graag vooraf aanmelden.

Meld u aan bij de balie, via de website: www.destut.nl of telefonisch: 0251-248648.
De volgende bijeenkomst is op 8 februari met het onderwerp veilig internetten.

Koffiemoment met goed gesprek

Er zijn nu drie bijeenkomsten geweest. Er is gesproken over de komst van het Noordzeekanaal en over inwonen. De derde keer was het onderwerp vrouwen en werken. Onder het genot van een vers kopje koffie gaat u samen met gespreksleidster Pauline van Vliet met elkaar in gesprek. Het eerstkomende koffiemoment is op maandag 19 december van 10.00-12.00 uur. Het onderwerp dat besproken wordt is de rol van buren, je buurt, vroeger en nu.

Kosten: kopje koffie €1,30 thee €1,20.

Het Stut ensemble

In Ontmoetingscentrum De Stut aan de Maasstraat 3 Heemskerk kunt u wekelijks muziek maken. Muziek maken en zingen is gezond voor je lijf, je longen, je hart en zeker je humeur. Je wordt er gelukkig van en ook train je de hersenen door het beoefenen van een muziekinstrument. Het samenspelen heeft ook een sociaal aspect. Je hoort bij een groep en maakt contact. Het Stutensemble speelt een licht repertoire muziek. De muzikanten komen elke dinsdag van 9.30 tot 11.30 uur bij elkaar. Het cursusgeld wordt berekend naar gelang het aantal weken tot en met eind mei 2023. Heb je interesse informeer dan aan de balie of bel Ron Rusche: 06-188574576.

Ontmoetingen in de IJmond

Wegens succes op herhaling. Vorig jaar ook zo genoten van de mooie fotocollages in de hal? Dit jaar krijgt u de gelegenheid om zelf deel te nemen aan dit foto-verhalen project. Deelnemers met westerse en niet westerse roots zetten elkaar met hun eigen mobiele telefoon op de foto en vertellen elkaar hun levensverhaal. Tijdens zes wekelijkse sessies van 2 uur worden de mensen bij het fotograferen en het uitwisselen van verhalen intensief begeleid door twee ervaren gastdocenten. Dit alles resulteert in een foto-expositie in Ontmoetingscentrum De Stut.

Het project loopt van 23 januari t/m 6 maart 2023, op maandagochtend van 9.30 tot 11.30 uur. Docenten zijn José van der Vossen en Hans Beijer. Deelname bedraagt €15,00. Na afloop is er de mogelijkheid om de foto collage tegen een gereduceerd bedrag te kopen.

 

E